top of page

Gezocht: Nieuwe ProMed Voorzitter 

Nieuw logo ProMed_edited.jpg

International students are encouraged to apply and equally considered. However, the board positions are in Dutch, so good command of the Dutch language is necessary.

ProMed zoekt een nieuw parttime bestuur! Ben jij geïnteresseerd in medisch onderwijs? Wil je samenwerken met studenten én docenten om het onderwijs te verbeteren? En wil je geneeskundestudenten vertegenwoordigen? Solliciteer dan voor het bestuur van ProMed! ProMed is een overkoepelend medezeggenschapsorgaan dat alle onderwijscommissies bij elkaar roept om in een vergadering samen de discussies en uitdagingen aan te gaan. Je bent het aanspreekpunt voor de commissies. Daarnaast ga je door het jaar heen met elkaar naar congressen, feesten en seminars. Als bestuur zorg je verder voor de nodige kennismakingsactiviteiten, borrels en diners.

Als bestuur word je veel bij het onderwijs betrokken. Je denkt mee over oplossingen en verbetering in zowel de bachelor als master. Studenten geneeskunde kunnen bij jou meldingen kwijt, opmerkingen maken of vragen stellen. Jij zorgt ervoor dat dit wordt meegenomen door de faculteit.

We zijn op zoek naar iemand die geïnteresseerd is in de organisatie van de gezondheidszorg en de studie geneeskunde. Ervaring is niet vereist, de functies zijn goed te combineren naast de studie en/of hobby’s, je kan (gratis) mee naar landelijke congressen en activiteiten en je ontwikkelt nieuwe vaardigheden!

Voor het aankomende jaar zijn we als eerst op zoek naar een voorzitter en later komen de andere functies op te staan. De voorzitter geeft leiding tijdens onze ProMed vergaderingen en de vergaderingen met de coördinatoren van de Bachelor en Master. Verdere informatie over de positie als voorzitter, kun je bij het kopje functie specificaties lezen.

Stuur uiterlijk 20 mei om 12:00 uur je cv en motivatiebrief naar promed@umcg.nl.

Voor meer functiespecifieke informatie kun je een kijkje nemen op onze website www.promedgroningen.nl, mailen naar promed@umcg.nl of contact opnemen met ons (zie onze nummers hieronder). Wij zijn bereikbaar om je meer te vertellen over ProMed en de functies!

 

Met vriendelijke groet,

Jason Chan, uitgaand voorzitter (06-19773202)

Elise Broersen, uitgaand secretaris (06-37792636)

Jasmijn Meerlo, uitgaand penningmeester (06-37291012)

Functie specificaties:

VOORZITTER

Ben jij iemand die sterk in je schoenen staat en zou je je leiderschapskwaliteiten en je kennis over het onderwijs binnen geneeskunde willen ontwikkelen? Solliciteer dan als voorzitter!

 

Als voorzitter van ProMed leid je de vergaderingen waarin +- 25 studenten van alle onderwijscommissies zitting nemen. Als voorzitter heb je zowel een bachelor- als een master portefeuille. Hierdoor ben je voorzitter tijdens de vergadering van het Bachelor Overleg Geneeskunde (BOG) en het Master Overleg Geneeskunde (MOG). Hierbij zitten ook de opleidingsdirecteuren. Je werkt binnen de faculteit nauw samen met ProDent, ProMove en de prodecaan en op universiteitsbreed niveau met de universiteitsraden. Op landelijk niveau ben je eens per 6 weken aanwezig tijdens de landelijke vergadering van het Interfacultair Medisch Studenten Overleg (IMS). 

 

Door het jaar heen ben je de kartrekker van het bestuur en kun je al je ideeën over lezingen, workshops en samenwerkingsverbanden met alle mogelijke organen kwijt. Deze functie kost ongeveer 12-15 uur per week, maar afhankelijk van de vergaderingen die gepland zijn, kan het meer of minder zijn. 

SECRETARIS

Als secretaris van ProMed ben je verantwoordelijk voor het notuleren tijdens de tweewekelijkse vergadering op maandagavond van 20.00-22.00. Je bent de rechterhand van de voorzitter en denkt geregeld mee over lopende zaken. Ook ben je de secretaris van het Bachelor Overleg Geneeskunde en Master Overleg Geneeskunde, en zorg je ervoor dat alle agendapunten hiervoor op tijd worden aangeleverd. Als secretaris van ProMed houd je je ook bezig met alle ProMed-gerelateerde promotie op Instagram, het onderhouden van de website en het organiseren van winacties onder studenten! Daarnaast pak je samen met de andere bestuursleden het organiseren van onderwijs gerelateerde evenementen op!

 

De functie van secretaris geeft je verder een hele mooie gelegenheid om mee te denken in het onderwijs van geneeskunde. De functie kost ongeveer 10-15 uur per week en is dus heel goed te combineren met je studie en/of hobby’s! 

PENNINGMEESTER

Als penningmeester van ProMed ben je verantwoordelijk voor het beheren van de jaarlijkse, door het UMCG toegekende, subsidie en bepaal je samen met je bestuursgenoten het beleid van ProMed. Met de subsidie kunnen eigen initiatieven ten behoeve van het onderwijs of de promotie van ProMed georganiseerd worden. Daarnaast bezoekt ProMed jaarlijks enkele congressen en worden er o.a. meerdere borrels, kennismakingsactiviteit, pubquiz en eindejaarsactiviteit georganiseerd, waarbij jij naast de financiën, samen met je bestuur de organisatie regelt. Naast de functie penningmeester, ben je, als vice-voorzitter, bereid te helpen bij taken van de secretaris en voorzitter indien nodig. De functie kost ongeveer 5-8 uur per week en is dus goed te combineren met studie en andere activiteiten. Tijdens deze functie zou je eventueel ook een aantal weken op reis kunnen tijdens een tussenjaar.

bottom of page