M.F.V. PANACEA

De M.F.V. Panacea is de studievereniging voor Groningse geneeskundestudenten. Naast dat het een hele gezellige vereniging is, zet Panacea zich ook in op het gebied van onderwijs. De vele onderwijscommissies evalueren het onderwijs in zowel de bachelor als de master en zorgen voor een koppeling tussen student en docent. Bovendien worden er veel onderwijs en carrière evenementen georganiseerd!

De Commissaris Onderwijs, Nicole van der Horst, en Commissaris Master en Carrière, Aron Barkema, nemen zitting in ProMed. Hier vertegenwoordigen zij de meningen van studenten die via alle onderwijscommissies van Panacea binnenkomen.

Mocht je vragen of aandachtspunten hebben, twijfel niet om contact op te nemen met Nicole of Aron.

Alle input wordt ten zeerste gewaardeerd!

Jaarvertegenwoordigingen

Elke jaarlaag heeft in de Bachelor Geneeskunde een Jaarvertegenwoordiging voor de Nederlandse communities en een Year Representation voor de Engelse communities. De JV/YR evalueert het basisprogramma (SemCie), het LC-onderwijs (CommuniCie) en alle tentamens (TenCie) van de Bachelor. De JV/YR verzamelt vervolgens al deze evaluaties in een semesterverslag, dat aan het eind van het semester samen met o.a. de semester- en LC coördinatoren wordt doorgenomen. Daarnaast organiseert de JV/YR (PRCie) ook (onderwijsgerelateerde) activiteiten, zoals workshops/lezingen en borrels. Kijk voor meer informatie over de samenstelling van de JVs/YRs op de website van Panacea. 

 

Co-raden

In elk perifeer ziekenhuis (affiliatie) heb je commissies die zich bezighouden met onderwijs. Dit kan het woensdagmiddagonderwijs zijn, maar denk hier bijvoorbeeld ook aan beste arts van het jaar-verkiezing of specifieke cursussen (ECG, statistiek). In de meeste affiliaties heten deze commissies co-raden, maar de taakverdeling is per affiliatie en commissie verschillend en aangepast aan de specifieke taken die daar relevant zijn. De co-raad (of een soortgelijke commissie) kun je dus zien als een soort Masterraad of jaarvertegenwoordiging (JV's of YR's) van het perifere ziekenhuis.