top of page

GEZOCHT: STUDENT-LID JSM COMMISSIE

Het Junior Scientific Masterclass (JSM) programma heeft de mening van kritische studenten nodig om te blijven verbeteren. De JSM Commissie is hiervoor de ideale plek. Ben jij een gemotiveerde geneeskundestudent die geïnteresseerd is in onderwijs en medezeggenschap? Wil jij je actief inzetten voor het verbeteren van ons Geneeskundeonderwijs? Dan is deze functie iets voor jou!

Achtergrond

Het JSM programma is in de jaren 90 opgericht door prof. dr. Hau The, omdat hij waarde zag in het vroegtijdig opleiden van Geneeskunde studenten in biomedisch onderzoek doen. Ondertussen is de JSM uitgegroeid tot een programma waar jaarlijks veel studenten aan meedoen. Gezien de omvang van het programma, is het ook nodig om vanuit de studentenpopulatie een kritische blik te kunnen werpen op de vakken die door het JSM worden aangeboden. Hiervoor zijn we op zoek naar een student die per 1 februari 2023 kan aansluiten.

 

Functiebeschrijving

  • Je overlegt maandelijks met de coördinator van het JSM programma over zaken die studenten aangaan in relatie met het JSM programma en het JSM Honourstraject.

  • Je wordt ook lid van het overkoepelende medezeggenschapsorgaan van Geneeskunde, ProMed, waar je alles omtrent de ontwikkelingen in het medisch onderwijs bespreekt met de andere student-leden van onderwijscommissies. ProMed vergadert eens in de twee weken op maandag van 20:00-22:00.

  • Je neemt deel aan het Bacheloroverleg Geneeskunde (BOG). Tijdens de meetings van de BOG heb je direct en op informele basis contact met het bestuur van de bachelor. Tijdens dit overleg, wat eens in de drie tot zes weken plaatsvindt, bespreken we aandachtspunten binnen de gehele bachelor en brainstormen we over mogelijke verbeteringen.

  • Tot slot is er deelname aan borrels, onderwijsactiviteiten en de mogelijkheid om mee te gaan naar landelijke onderwijscongressen.

 

Functie-eisen

  • Je wilt actief bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het JSM onderwijs en je ervaring binnen de medezeggenschap vergroten (geen eerdere ervaring vereist).

  • Je vindt het leuk in teamverband hieraan te werken, neemt initiatief en bent communicatief vaardig.

  • Je kunt input over actuele zaken binnen de opleiding vanuit studenten vertalen naar relevante punten voor de JSM en vice versa, en doet dit met tact op een heldere manier en het juiste moment.

  • Je zit in studiejaar 2022-2023 en 2023-2024 in de bachelor, en bent beschikbaar om minimaal 1x per maand te overleggen met de JSM coördinator en/of JSM stafleden.

 

Je begint per februari 2023 en de functie duurt in principe 1 jaar. De functie kost ongeveer 4-6 uur per maand. Hoewel we iedereen een kans geven om zich aan te melden, is deelname aan een deel van het JSM programma een pré bij je sollicitatie.

Heb jij interesse? Stuur dan een korte motivatiebrief (max. 1 A4) met cv voor 10 februari 2023, 23:59, naar promed@umcg.nl. De sollicitatiegesprekken zullen eind-februari 2023 plaatsvinden. Als je meer wilt weten of geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact op via promed@umcg.nl.

 

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

bottom of page